6944 323639  
Baby

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Χρήσιμες πληροφορίες για αλεργίες - ασθένειες κ.λ.π. Περισσότερα...

ΠΡΟΛΗΨΗ
Χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη κ.λ.π. Περισσότερα...

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Πρώτη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.... Περισσότερα...

Τι μπορεί να σημαίνει το κλάμα του μωρού;

Γνωρίζατε ότι κάθε κλάμα του μωρού είναι διαφορετικό; Μάθετε τι σημαίνει το κλάμα και τι μπορείτε να κάνετε.

Τι μπορεί να σημαίνει το κλάμα του μωρού;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποιος λόγος για κάθε κλάμα. Μπορεί να κλαίει επειδή πεινάει, είναι κουρασμένο ή απλώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας.

Διαβάστε παρακάτω ορισμένους λόγους που εξηγούν γιατί το μωρό σας μπορεί να κλαίει και πώς να το καθησυχάσετε.

 

Είναι ενεργητικό

Αν θέλετε το πιστεύετε... όταν τα μωρά έχουν υπερβολική ενέργεια, την οποία χρειάζεται ν’ αποβάλλουν ώστε να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να κλαίνε. Ίσως παρατηρήσετε ότι το μωρό σας γκρινιάζει συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, ακόμα και αν έχει φάει και δεν αισθάνεται ανήσυχο ή κουρασμένο. Αν, ύστερα από αυτά τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, το μωρό σας παραμένει σε εγρήγορση ή πέφτει για ένα υπνάκο, πιθανότατα να ήθελε να απελευθερώσει την ενέργεια που έχει συσσωρευθεί μέσα του.

Δυστυχώς, όταν έχετε ν’ αντιμετωπίσετε αυτή τη μορφή κλάματος, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Όμως, μείνετε ήσυχοι, γιατί εάν το μωρό σας κλαίει για ν’ αποβάλλει κάποια ενέργεια, μετά το κλάμα θα είναι ήρεμο σαν αγγελούδι και έτοιμο για ζωή.

Πεινάει

Τα περισσότερα κλάματα που σχετίζονται με το φαγητό ξεχωρίζουν από άλλα επειδή διαρκούν λίγο και δεν είναι πολύ έντονα, με την ένταση να αυξομειώνεται. Εάν το μωρό σας κλαίει έτσι, ταΐστε το να δείτε αν αυτό βοηθάει.

Είναι θυμωμένο

Εάν το κλάμα του μωρού σας είναι πιο έντονο, μπορεί να είναι θυμωμένο. Προσπαθείστε να το κρατήσετε αγκαλιά διαφορετικά ή να το σηκώσετε αν είναι ξαπλωμένο. Η αλλαγή θέσης ίσως το ηρεμήσει.

Πονάει

Ξαφνικές, δυνατές και έντονες κραυγές που ακολουθούνται από μεγάλες παύσεις και γκρινιάρικες φωνές γενικά εμφανίζονται όταν το παιδί σας πονάει. Εάν το παιδί σας βγάζει αυτή τη μορφή κλάματος, ελέγξτε ο,τιδήποτε μπορεί να του προκαλεί δυσαρέσκεια.

Θέλει να μένει μόνο του

Ασφαλώς και το μωρό σας είναι αξιαγάπητο και θέλετε να το αγκαλιάζετε όλη την ώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιζητά όλη αυτή την προσοχή. Ένα κλάμα με τη σημασία «Θέλω να μείνω μόνο μου» μπορεί να μπερδευτεί με κλάμα πείνας. Εάν ταΐσατε το μωρό σας και συνεχίσει να κλαψουρίζει μπορεί να θέλει να μείνει λίγη ώρα μόνο του.

Έχει κολικό

Εάν το μωρό σας έχει συχνές ανήσυχες περιόδους, ειδικά μεταξύ 6 μ.μ. και τα μεσάνυχτα , θα μπορούσε να έχει κολικό. Τα μωρά με κολικό εντείνουν το κλάμα τους κατά τη διάρκεια της μέρας, κλαίνε απαρηγόρητα και συχνά τεντώνουν ή μαζεύουν τα πόδια τους. Περίπου ένα στα πέντε μωρά παρουσιάζει κολικό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ακριβής εξήγηση γιατί.

Εάν πιστεύετε ότι το μωρό σας μπορεί να έχει κολικό, ενδεχομένως μπορείτε να σταματήσετε κάποιες προβληματικές τροφές από τη διατροφή σας (εάν θηλάζετε), όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την καφεϊνη και τα κρεμμύδια. Μερικές φορές το να δώσετε στο μωρό σας μία πιπίλα μπορεί να το ηρεμήσει από τον κολικό. Επίσης, τυλίγοντας το μωρό με μία κουβέρτα και βάζοντάς το να ξαπλώσει μπρούμυτα ενώ το τρίβετε απαλά στην πλάτη βοηθά ν’ ανακουφιστεί από την πίεση. Για περισσότερες συμβουλές, απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Μερικές άλλες πιθανές λύσεις για το κλάμα του μωρού είναι:

  • Κούνημα στα χέρια
  • Τύλιγμα με μία κουβερτούλα
  • Βόλτα με το αυτοκίνητο
  • Ρυθμικοί ήχοι ή δονήσεις
  • Ζεστά μπάνια
  • Ρέψιμο

Καθώς εσείς και το μωρό σας δένεστε συναισθηματικά τους πρώτους μήνες, θα συνειδητοποιήσετε πιο γρήγοτα για ποιο λόγο κλαίει, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορέσετε ν’ ανταποκριθείτε και να επαναφέρετε το χαμόγελο του μωρού σας σε χρόνο μηδέν.

5111

Ρωτατε, σας απανταμε !Για να ρωτήσετε τη γιατρό, για κάποιο θέμα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε και να στείλετε τη φόρμα που ακολουθεί. Η απάντηση θα σας σταλεί με email.

3 + 19 = ?

Φροντιζουμε για την Υγεια των Παιδιων

Η υγεία των παιδιών, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, είναι καθοριστική για τη φυσιολογική τους εξέλιξη και ανάπτυξη καθώς και για την κοινωνική τους ένταξη.

paidi-ygeia.grTα σύγχρονα κοινωνικά και οικογενειακά πρότυπα και συνήθειες δεν οδηγούν μόνο σε θετικές, αλλά και σε αρνητικές εξελίξεις που έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των παιδιών.

Η επιβάρυνση της υγείας των παιδιών εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία, διαμορφώνει και μελλοντικές αρνητικές εξελίξεις  στα επιδημιολογικά πρότυπα, καθώς η αύξηση των προβλημάτων υγείας των παιδιών, οδηγεί στην εμφάνιση ή την επίταση των νοσημάτων στους μελλοντικούς ενήλικες, με άμεση επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του μελλοντικού πληθυσμού.

"Η υγεία των παιδιών και η σύγχρονη κοινωνία"
Γ. Μάρκοβιτς  Σ.  Μοναστηρίδου

 

Αθηνα

mapΧατζοπούλου 6,  Ν. Φιλοθέη, Αθήνα, ΤΚ: 11 524

phone6944 323639