6944 323639  
Thilasmos

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Χρήσιμες πληροφορίες για αλεργίες - ασθένειες κ.λ.π. Περισσότερα...

ΠΡΟΛΗΨΗ
Χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη κ.λ.π. Περισσότερα...

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Πρώτη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.... Περισσότερα...

Ο θηλασμός προστατεύει και από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Νέα ευρήματα δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, βοηθά στην καταπολέμηση του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού. Επιπλέον, ο θηλασμός και τα καλύτερα μέσα υγιεινής, βοηθούν στην προστασία έναντι της λοίμωξης.

Τώρα, τα δεδομένα αυτά παρέχουν ελπίδα για ένα εμβόλιο, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα από την Ακαδημία Sahlgrenska, του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, της Σουηδίας.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντές και είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές πραγματοποίησαν μία λεπτομερή μελέτη, ως προς το πότε τα παιδιά μολύνονται με τα βακτήρια που προκαλούν το έλκος στομάχου και αναπτύσσουν άνοση ανταπόκριση προς τη λοίμωξη. Η μελέτη παρακολούθησε την εξέλιξη 250 παιδιών, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Immunology and Medical Micrοbiology, τα μικρά παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά την πρώτη παιδική ηλικία μολύνονται με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter Pylori), το οποίο μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου και καρκίνο του στομάχου.


Πηγή: medicaltime

3203

Ρωτατε, σας απανταμε !



Για να ρωτήσετε τη γιατρό, για κάποιο θέμα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε και να στείλετε τη φόρμα που ακολουθεί. Η απάντηση θα σας σταλεί με email.

3 + 19 = ?

Φροντιζουμε για την Υγεια των Παιδιων

Η υγεία των παιδιών, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, είναι καθοριστική για τη φυσιολογική τους εξέλιξη και ανάπτυξη καθώς και για την κοινωνική τους ένταξη.

paidi-ygeia.grTα σύγχρονα κοινωνικά και οικογενειακά πρότυπα και συνήθειες δεν οδηγούν μόνο σε θετικές, αλλά και σε αρνητικές εξελίξεις που έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των παιδιών.

Η επιβάρυνση της υγείας των παιδιών εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία, διαμορφώνει και μελλοντικές αρνητικές εξελίξεις  στα επιδημιολογικά πρότυπα, καθώς η αύξηση των προβλημάτων υγείας των παιδιών, οδηγεί στην εμφάνιση ή την επίταση των νοσημάτων στους μελλοντικούς ενήλικες, με άμεση επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του μελλοντικού πληθυσμού.

"Η υγεία των παιδιών και η σύγχρονη κοινωνία"
Γ. Μάρκοβιτς  Σ.  Μοναστηρίδου

 

Αθηνα

mapΧατζοπούλου 6,  Ν. Φιλοθέη, Αθήνα, ΤΚ: 11 524

phone6944 323639